maanantai 21. syyskuuta 2015

Tukkirekka täytekakku

Työkaverini poika täytti kesällä 6 vuotta ja työkaveri sitten ohimennen kysyi, että tekisinkö tukkirekan näköisen täytekakun :D Ohimennen sitten lupauduin hommaan, vaikka kokemusta vastaavasta ei todellakaan ollut.. Tässäkin tapauksessa hyvin suunniteltu oli puoliksi tehty, ainakin melkein. Täytteiksi valikoitui synttärisankarin toiveiden mukaan vadelmamousse ja banaani. Kakkupohjasta tein suklaisen.

 
Tässä oli lähtötilannetta. Monia eri keksejä tuli hyödynnettyä, kuten kuvasta näkyy :) Etenkin ajan puutteen vuoksi ostin sokerimassat valmiiksi värjättyinä. Vadelmamoussen tein kuitenkin itse ja vadelmatkin kävin keräämässä.

 
Vadelmamoussen tein suunnilleen tällä ohjeella, tuplana (vähän jäi yli). Kakkupohjat tein kääretorttupohjan tms tyyliin ja leikkasin reunat pois ja jaoin kolmeen yhtä suureen osaan.

 
Pinosin vuorotellen täytteitä ja levyjä ja muotoilin myös rekan hytin kakkulevyistä. Rekasta piti tehdä sininen, joten ostin valmista sinistä sokerimassaa ja päällystin hytin sillä. Loput osat päällystin harmaalla.
 
 
 
Hytin katolle laitoin vielä päivänsankarin nimen ja iän. Renkaina on filipinos-keksit. Sokerimassoista valui yön aikana hieman väriä lautaselle, joten kuivasin enimmät pois ja loput peitin digestive-kekseistä tehdyllä hiekalla. Myöskin etuosan koristeet valuivat hieman yön aikana.

 
Tekovaiheessa meinasi jo usko loppua ja ajattelin hetken, etten leipoisi enää ikinä. Lopulta ongelmat johtuivat lähinnä välineistä ja aikataulusta. Mousse olisi pitänyt tehdä aiemmin hyytymään ja myöskin kakkua täytteineen olisi pitänyt antaa vetäytyä pitempään. Täyttämistä ja hyydyttämistä olisi helpottanut, jos olisi ollut oikean mallinen vuoka, johon pohjat ja täytteen olisi voinut kasata. Sain kuitenkin pelastettua tilanteen melko hyvin :D

 
Kaiken kaikkiaan aikaa meni kyllä varmasti työpäivän verran yhteensä tähän, tosin toisella kerralla tulisi ehkä nopeammin, kun osaisin ajoittaa hommia paremmin, tosin pidemmälle aikavälille.
 
Pystypuut ja tukit kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, ettei pääse tapahtumaan minkäänlaista valumista tai leviämistä.

 
Synttärisankari veljineen vaikutti tyytyväiseltä, mikä oli tietysti pääasia! Olin myös onnistunut tietämättäni laittamaan renkaita ja pystypuita saman verran ja saman lailla kuin heillä oli lelussaan, joka oli ilmeisestikin toiminut inspiraationa tähän kakkuun.
Pojat olivat myös ihmeissään siitä, että kaikki kakussa hiekkaa myöten on syötävää. Tähän halusin pyrkiä, en käyttää mitään kepulikonsteja :D
Kaiken kaikkiaan olin lopulta melko tyytyväinen tilanteeseen nähden, vaikkakin tosiaan monta juttua olisin tehnyt eri lailla näin jälkikäteen ajateltuna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti